Към настоящия момент в Прокуратурата не е постъпило нито уведомление

...
Към настоящия момент в Прокуратурата не е постъпило нито уведомление
Коментари Харесай

Сийка Милева: МВР все още не ни е уведомило за вчерашната акция

„ Към сегашния миг в Прокуратурата не е постъпило нито съобщение от органите на Министерство на вътрешните работи за формиране на досъдебно произвеждане, нито протоколи от осъществени дейности по следствието по необходимост по отношение на политически лица. Съгласно закона, проверяващият орган следва да уведоми прокурора неотложно, не по-късно от 24 часа ”. Това съобщи пред " Нова телевизия " представителят на основния прокурор Сийка Милева по отношение на огромната акция на Главна дирекция " Национална полиция ".

Припомняме, че при нея по данни на Министерство на вътрешните работи са арестувани Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

„ Вчера беше изпратено публично известие, че казусът касае 120 случая на европейската прокуратура в България. Компетентността да проверява би следвало да е на Европейската прокуратура ”, добави Сийка Милева.

По думите ѝ според закона органите на досъдебното произвеждане, могат да правят дейности на претършуване и изземване и без позволение на арбитър, като протоколът се показва на наблюдаващия прокурор, който го дава на съдията неотложно, само че не по-късно от 24 часа. „ В момента чакаме съобщение от органите на Министерство на вътрешните работи за формиране на досъдебно произвеждане, както и да ни показват протоколите по осъществените дейности по следствието по необходимост ”, сподели представителят на основния прокурор.

Милева добави, че при срещата с европейския основен прокурор в четвъртък не са били коментирани сходни проблеми.

„ Срещата беше доста положителна, бяха разисквани въпроси от съвместен интерес ”, сподели Сийка Милева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР