Към настоящия момент Снежина Маринова е обучаващ се и практикуващ

...
Към настоящия момент Снежина Маринова е обучаващ се и практикуващ
Коментари Харесай

Полет над психотерапевтично гнездо

Към сегашния миг Снежина Маринова е учащ се и практикуващ гещалт терапевт. Петя Димитрова е одобрен експерт в областта на маркетинга и рекламата. Двете работят не за първи път - дружно са били в пиар организация, в разнообразни планове, дружно са и в този момент. " Видяхме, че се сработваме добре ", споделя Петя и добавя: " Всъщност, сме и сътрудници, и семейство. "

Двете дружно основават и hOUR SPACE - споделено работно пространство за психолози, коучъри и психотерапевти . Целта е да имат упоменатите експерти комфортен и еластичен вид къде да посрещат свои пациенти и да уголемяват практиката си.

Нуждата от сходно място се ражда от Снежина - самата терапевт, тя има клиенти, само че няма къде да организира сеансите си с тях. Повече от година прекарва по непознати кабинети. " Молиш се да има свободен час и място когато и където на теб ти би трябвало. Наистина е много тежък развой. "

 Снимка 326356

Тогава на Петя й идва концепцията за споделеното пространство, което ще бъде доста потребно и ще поддържа млади и бъдещи терапевти. В следствие се оказва, че ще бъде " освен за млади и освен за терапевти " .

Моделът, по който работи hOUR SPACE, е обикновен: идваш, влизаш в стаята, правиш лечението и по-късно си занимаваш. " Не се занимаваш със сметки, с разчистване, с графици, а развиваш практиката и себе си като експерт. "

 Снежина Маринова (вляво) и Петя Димитрова

Снежина Маринова (вляво) и Петя Димитрова

Да свиеш гнездо на " Иван Вазов "

" Избрахме мястото в първия ден на огледите. Беше второто, което виждахме. Много ни хареса и като систематизиране на пространствата, и по отношение на централната част на София, а нямаше потребност и от трагичен ремонт ", споделя Петя.

И двете със Снежина държат на централното разположение, с цел да бъде то и супер отзивчиво, без значение по какъв начин идва човек - с метро, с трамвай или пешком. " Това е скъпо, тъй като има разнообразни хора с разнообразни потребности. "

hOUR SPACE разполага с шест кабинета, които се отдават чартърен, една огромна зала и едно масажно студио. Големият плюс на кабинетите е, че в действителност са просторни.

 Снимка 326362

Обратна връзка

Петя и Снежина се обръщат първо към разнообразни организации и школи по терапия. " Поканихме ги да дойдат, да видят, да пипнат и да схванат какво предлагаме. Но ние не споделяме с крайни клиенти. И това ще стане, само че наред във времето, когато ще вършим събития. "

На пристигналите експерти им харесва тук, тъй като множеството техни места са или споделени офиси сред двама и повече сътрудници, или не имат сходни улеснения и толкоз светлина. " Искаме да създадем общество от психотерапевти, които да не са представители единствено на една школа, а на колкото се може повече. Надяваме се, че с плана, започващ от януари, те да се омешат още повече, да стартират да се учат един от различен. Идеята е всеки да разшири инструментите, които употребява ", изяснява Снежина.

 Снимка 326364

Психотерапията на българска почва

Проектът е повече за популяризирането на самата психотерапия, която съгласно Петя няма най-хубавата известност в България. Тук идва моментът, поради който това място и този текст имат значение и за крайния консуматор и четец.

От началото на 2018 година в hOUR SPACE всеки месец ще бъде отдаден на избрана тематика. Така януари е под общия знаменател на " Работещият човек " - модул от събития, които ще разискват проблемите на напрежението, работния бърнаут, каква е връзката сред напрежението и тялото и какво е психосоматиката . Февруари ще мине под общата тематика за взаимоотношенията и по тъкмо - интимна връзка, брак и семейство . Март , естествено ще е отдаден на дамата и контакта с женствеността . И по този начин нататък до декември.

 Снимка 326363

" Това са всемирен и разпознаваеми тематики, в които всеки да може да се припознае ", споделя Снежина. И незабавно споделя за общоприетите реакции на българина, когато му се приказва за психотерапия, а точно: " О, не, да не дава Бог... ", храчене в пазвата или през рамо, дърпане три пъти на ухото и така нататък

" Точно тази стигма желаеме да променим. И то освен поради самата работа на терапевтите, а и поради добруването на хората. Защото проблемите, които терапевтът взема решение, човек ги среща в всекидневието си. "

Терапевт по азбучник

И Петя, и Снежина считат, че най-трудното следва - да разработят мястото, да е цялостно то с хора, които да се усещат добре. Те гледат на hOUR SPACE повече като на идея, в сравнение с като на проект; нещо, което има повече смисъл за по-големи групи хора, и се усещат добре, тъй като считат, че оказват помощ.

" Вярваме, че помагайки на терапевтите да споделят себе си и практиките си, да имат къде да работят, действително те доближават до повече клиенти, които да описват, че психотерапията е за всеки. Което е добре както за бизнеса, по този начин и за идеята. "

 Снимка 326361

На уеб страницата сега се създават профилите на самите терапевти. На всеки от тях ще му бъде дадена опция да написа публикации и да ги разгласява там. " Така ще се получи нещо като азбучник за терапевтите с тяхно показване и публикации. Това към този момент е едно надграждане, което с времето ще се обогатява от ден на ден ", споделя Петя.

hOUR SPACE е в София на ул. " Иван Вазов " 38
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР