Към настоящия момент няма опасност за промяна на валутния борд,

...
Към настоящия момент няма опасност за промяна на валутния борд,
Коментари Харесай

Рая Назарян ГЕРБ-СДС: Механизмът за разследване на главния прокурор може да изпадне в противоконституционност

„ Към сегашния миг няма заплаха за смяна на валутния ръб, нито за смяна на съотношението лев-евро. Такава заплаха може да възникне, в случай че страната изпадне в свръхзадлъжнялост или в свръхдефицит ”. Това съобщи претендентът за народен представител от обединението ГЕРБ- Рая Назарян в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз.

На въпрос за признатия законопроект на Министерството на правораздаването, който планува основаване на механизъм за следствие на основния прокурор, тя сподели, че документът има редакции, които очаквала да бъдат по-сериозни.

„ Отпаднала е мандатността на съдията-прокурор, който да проверява основния прокурор, в първичния вид той имаше 2-годишен мандат. Отново остава неразбираемо кой уведомява ръководителя на Върховен касационен съд, който да избере арбитър по авансово утвърден лист. По нашата Конституция следствие може да бъде извършено единствено от прокуратурата. Има евентуална заплаха от противоконституционност ”, изясни Назарян.

„ Един законопроект няма опцията единствено да бъде подсилен или да не бъде подсилен. Между първо и второ четене може да бъдат направени промени ”, обясни Рая Назарян проектозакона, който основава механизъм за надзор над основния прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР