Към настоящия момент автомобили с руска регистрация влизат свободна през

...
Към настоящия момент автомобили с руска регистрация влизат свободна през
Коментари Харесай

България още не е забранила влизането на автомобили от Русия

Към сегашния миг коли с съветска регистрация влизат свободна през българската граница. Обмисля се по какъв вид да се ограничи придвижването им, написа СЕГА след отговор на " Гранична полиция ".

Минаха повече от две седмици, откакто Европейската комисия изпрати спомагателни разяснения до страните членки, в които удостовери, че въведените до момента наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация.

" Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада в обсега на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произлиза или да е изнесено от Русия ", написа Европейска комисия. Кодът обгръща леки коли и други транспортни средства за транспорт на до 10 души.

Личните движимости на руснаците също са изложени на риск от конфискация. Забраната визира съвсем всички движимости - смарт телефони, таблети, бижута, кожени произведения, артикули за персонална хигиена като паста за зъби, тоалетна хартия и други.

В началото на юли немските митници потвърдиха, че вносът на леки коли от Русия е неразрешен по силата на регламента, който дефинира ембаргото против Русия, и че всяко придвижване на артикули, даже за персонални, нетърговски цели, попада под него. От тази седмица пък гръцките митници са започнали започнали да стопират коли с съветски регистрационни номера, описаха наранени руснаци. „ Митничарите ни дадоха разпечатка с уточнения от Европейската комисия и споделиха, че можем да влезем, само че не и с кола с съветски номера. И настоятелно ни помолиха да напуснем Гърция ", настояват пътуващи руснаци. 

Естония публично вкара възбрана за влизане на съветски коли от 14 септември. „ Естония следва директивата, оповестена от Европейската комисия на 8 септември, съгласно която транспортни средства, регистрирани в Руската федерация, към този момент нямат право да влизат на територията на Европейския съюз “, каза естонският вътрешен министър Лаури Лементс. Латвия също към този момент спря съветските коли. И Граничен контролно-пропусквателен пункт на Литва не пускат коли с съветска регистрация. " Не гледаме паспорта на лидера, а регистрацията на автомобила ", оповестиха митниците. Изключение се прави единствено за колите, които минават директно към Калининград. 

Норвегия забрани влизането на коли с съветски номера от 3 октомври. „ На 8 и 12 септември Европейската комисия разгласява обновени рекомендации по отношение на краткотрайния импорт, по-специално, на коли с съветска регистрация. Финландия, Естония, Латвия, Литва и Полша извършиха инструкциите на Комисията и към този момент не разрешават на коли с съветска регистрация да минават границата на Европейски Съюз, с някои изключения. Норвегия вкарва сходни ограничения “, се споделя в прессъобщение на норвежкото външно министерство.

Така на процедура цялата сухопътна граница на Русия към страни от Шенген е затворена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР