Към нашите Специални сили трябва да има специално отношение. Тук

...
Към нашите Специални сили трябва да има специално отношение. Тук
Коментари Харесай

Президентът: Нашите „Специални сили“ заслужават специално отношение


" Към нашите " Специални сили " би трябвало да има особено отношение. Тук служат българи, за които понятията дълг, чест, професионализъм не са просто думи, а всекидневие, по тази причина би трябвало да създадем всичко належащо те да изградят качества, от които България има потребност ". Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който посети през днешния ден 68-а бригада " Специални сили " във връзка 75 години от основаването на Парашутната тайфа.

На 18 март 1943 година с писмо на началника на Въздушните на Негово Величество войски генерал-майор Димитър Айранов е разпоредено да се образува Парашутна тайфа, с което се слага началото на парашутните поделения в Българската войска.

Румен Радев беше безапелационен, че българските специфични сили са стратегическо оръжие в състава на въоръжените ни сили. " Социалният статус на българските военнослужещи би трябвало да бъде повдигнат на равнището,

което те заслужават ", съобщи президентът. В региона на бригадата в Пловдив президентът Радев беше посрещнат с боен обред и одобри строя на почетния часовой. На полигона по въздушно-десантна подготовка Румен Радев и гостите следиха проява на бойни благоприятни условия и качества от разнообразни формирования на бригадата.

В наличието на президента бяха демонстрирани неподвижен показ на въоръжение, ръкопашен пердах, тактически умения. Сред гостите, които участваха на събитието, бяха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

По-късно денем Румен Радев се срещна с командния състав, офицери и сержанти от 68-а бригада " Специални сили ". Командирът на 68-а бригада " Специални сили " бригаден военачалник Явор Матеев връчи на президента Радев почетен плакет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР