Към наказателна отговорност е привлечен нидерландец и задържан за срок

...
Към наказателна отговорност е привлечен нидерландец и задържан за срок
Коментари Харесай

Нидерландец нападна две жени и дете в Морската градина във Варна

Към наказателна отговорност е притеглен нидерландец и арестуван за период до 72 часа по отношение на нахлуване над две дами и дете в Морската градина във Варна, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 29 септември към обяд 27-годишният мъж, краткотрайно пребиваващ на територията на България, е нападнал без причина две дами и дете в Морската градина. Първо той се насочил към по-възрастната жена, като я ударил с пестник в главата. След това нидерландецът нападнал детето, чиято майка също потърпевша, до момента в който се пробва да го защищити.

Предвид събраните доказателства по отношение на държанието на обвинения и непредизвиканата експанзия към непознати хора, наблюдаващият случая прокурор е назначил съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите, които са получени през днешния ден, показват, че мъжът страда от психологично заболяване и по време на нападението е бил в положение на дълготрайно разстройство на съзнанието, заради което не е могъл да разбере осъщественото от него набези.

Предвид откритото все още положение на нидерландецът и събитието, че същият съставлява заплаха за себе си и близките, предстои той да бъде предаден на органите на реда с оглед отвеждането му в психиатрична клиника за използване на незабавна психиатрична помощ по отношение на него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР