Към началника на отбраната ще бъде създаден научен борд. Това

...
Към началника на отбраната ще бъде създаден научен борд. Това
Коментари Харесай

Научен борд ще бъде създаден към началника на отбраната

Към началника на защитата ще бъде основан теоретичен ръб. Това заяви през днешния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който участва на откриването на образователната година във Военноморското учебно заведение "Н.Й.Вапцаров " във Варна.

Той посочи, че бордът се основава за да може да се търси най-хубава симбиоза сред потребностите на армията и целите във военното обучение. В него ще бъдат началниците на висшите военни образователни заведения, представители на Института по защита и на Военната академия. Освен това в борда ще вземат участие и представители на отбранителната промишленост в страната, с цел да може да се върви в една посока - армията да задава потребностите, а военната промишленост да има опция да профилира своите производства и цели, уточни адмиралът.

Той разясни, че счита ръководител на борда да е началникът на Военноморското учебно заведение флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

Адмирал Ефтимов заяви още, че сега в армията има регистрирани 20 души с ковид, като единствено двама от тях са на болнично лекуване.

Началникът на Военноморското учебно заведение разяснява, че през последните две години в образователното заведение са стартирали две нови военни специализации, които директно дават отговор на новите трендове за развиването на въоръжените сили, а една от тях е кибероперациите. През тази година е почнало образованието в специализацията "мехатроника ", където ще се приготвят бъдещите офицери, оператори на разнообразни роботизирани системи, които от ден на ден навлизат във въоръжените сили на България, добави Медникаров.

Той сподели още, че главният приоритет на управлението на учебното заведение е да резервира здравето на студентите и курсантите, и то има подготвеност динамично да трансформира метода на осъществяване на образователния развой. В момента в учебното заведение една от студентките е с COVID-19, само че при нея болестта минава леко.

През новата образователна година прага на флотската ни Алма Матер публично прекрачват 68 курсанти, 582-ма студенти първокурсници в образователно-квалификационната степен "бакалавър " и 130 студенти в образователно-квалификационната степен "магистър ". През тази година са признати и над 100 студенти от разнообразни страни от Европа, избрали да продължат своето обучение в Морското учебно заведение.

На откриването на образователната година участваха кметът на Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 година Роден е на, депутати, представители на академичната общественост и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР