Към момента всички пътища в област Монтана са проходими при

...
Към момента всички пътища в област Монтана са проходими при
Коментари Харесай

Пътищата в Монтанско вече са проходими, премахнати са тапи на няколко места

Към момента всички пътища в област Монтана са проходими при зимни условия, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областното пътно ръководство в Монтана.
Той посочи, че вълната от изобилен снеговалеж и мощен вятър е минала и към този момент на никое място в района не вали и не духа.
Вече е отстранена тапата по основен път Е-79 в региона на село Трифоново в община Монтана, където имаше обърната  напречно на шосето платформа.
Пак по Е-79 при село Смоляновци в община Монтана, където към 3.50 часа тази заран турски ТИР удари снегорин и водачът му почина на място, към момента се минава единствено в едното платно.
В момента тежкотоварните камиони от София към Дунав мост 2 при Видин-Калафат минават свободно и по Е-79 и по различния маршрут път 3-112, прочут като северния път сред Монтана и Видин.
През прохода „ Петрохан “ в Стара планина, който е най-прекият път от София към Берковица, Монтана, Лом и Видин, придвижването е обикновено. От пътното ръководство в Монтана поучават през прохода да се кара с нараснало внимание, понижена скорост и колите да са с положителни зимни гуми.
Заради навявания на сняг на шосето към обяд за миг е бил затворен пътя от Лом за село Орсоя, само че в този момент към този момент той е разчистен.
На множеството места в Монтанско, където през днешния ден тока спря поради скъсани от тежкия сняг и вятъра жици, електричеството е възобновено, оповестиха от регионалната администрация в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР