„Към момента все още не е потвърдена самоличността на жертвите.

...
„Към момента все още не е потвърдена самоличността на жертвите.
Коментари Харесай

Все още не е потвърдена самоличността на 39-те тела, открити в камион в Есекс

„ Към момента към момента не е доказана самоличността на жертвите. Британската полиция и нейният клон в Есекс образува специфичен екип от следователи, които са експерти по тежки закононарушения, само че предизвестиха и те на последния си брифинг, че идентифицирането ще отнеме много време заради положението, в което те са се намирали”. Това съобщи Иван Димов - консултант на министъра на външните работи Екатерина Захриева.
„ Нямаме никаква информация, само че и нямаме данни и учредения, които да сочат, че там може да има български жители, както и такива да са забъркани като причинители на закононарушението, защото камионът от 2017 година не е минавал през страната”, сподели още той.
„ Информацията при нас също е лимитирана. Камионът е регистриран във Варна, само че е евентуално да е благосъстоятелност на жена от Северна Ирландия. Домашният й адрес е посетен”, споделя Христина Иванова, наша сънародничка, която живее в Лондон.
„ Камионът е влезнал през Холихед, Уелс, само че празен, а товарът е влезнал от Белгия. Подозира се, че жертвите са се качили в камиона в региона на пристанището”, сподели още тя.
По думите й една от версиите e, че и самият водач е нямал информация за това, какво е превозвал. „ Не е ясно, кой е намерил телата първи. Съобщава се единствено, че към 13:30 локално време е подаден сигнал в полицията”, сподели още тя.
Британската полиция стартира идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите откриха, че камионът с българска регистрация е влезнал на територията на Англия от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт.
Белгийската прокуратура също стартира следствие. Властите се пробват да открият дали и за какъв брой време камионът е пътувал през страната.
25-годишният водач остава в ареста по съмнение в ликвидиране. Британски медии оповестиха, че името му е Мо Робинсън и е от Северна Ирландия.
От полицията в Есекс завиха, че основен приоритет е идентифицирането на жертвите, само че процесът ще бъде сложен и дълъг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР