Към момента версиите, които се разглеждат за тежката катастрофа със

...
Към момента версиите, които се разглеждат за тежката катастрофа със
Коментари Харесай

Версиите за катастрофата с автобуса, превозващ деца

Към момента версиите , които се преглеждат за тежката злополука със сръбски рейс с деца на автомагистрала „ Тракия “, са две - неточност на водача или възможна техническа нередовност . Шофьорът на рейса е арестуван за 24 часа, предстоят разпити. Той не е потърпевш при случая. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятно през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване. Това оповестиха на брифинг пред медиите от полицията на прокуратурата, които отидоха на мястото на случая.

По неизяснени условия рейсът е напуснал платното и влезнал в канавката, обясниха проверяващите.

„ Колегите са пристигнали съвсем незабавно на мястото, на към четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за аварирал сръбски рейс 48 сръбски жители . По неизяснени условия транспортното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала злополуката. Към момента имам информация, че 28 жители са прегледани в центъра за незабавна здравна помощ, 14 от тях са настанени за лекуване . В по-тежко положение са към 3 деца ”, споделиха още от полицията.

„ 9 от потърпевшите са малолетни - сред 7 и 12 години, три са малолетни - във възрастовата група сред 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите откриват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са минали през центъра на здравна помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде известена и дирекция „ Социално подкрепяне ” за да ни окажат помощ с настаняване на децата, до момента в който родителите им дойдат в България ”, изясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Късно нощес рейсът беше изтеглен от мястото на случая.

Движението в региона към момента не е пуснато поради замърсяване на платното с масло и гориво от рейса.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР