Към момента в УМБАЛ Света Анна в София има 218

...
Към момента в УМБАЛ Света Анна в София има 218
Коментари Харесай

УМБАЛ "Света Анна" в София: Ковид леглата са запълнени на 85%

Към момента в УМБАЛ " Света Анна " в София има 218 заболели в приблизително тежко и тежко положение, 15 са в реанимация, 11 са интубирани. Вчера е преобразувана още една вътрешна клиника в Ковид клиника с 35 кревати и тази заран 21 са заети. Предполагам, че до обяд ще бъдат запълнени, съобщи в " Денят стартира " изп. шеф на УМБАЛ " Света Анна " в София доктор Славчо Близнаков.

За последните 24 часа са постъпили 39 индивида с потвърден COVID-19 с белодробни промени в приблизително тежко и тежко положение.

Големият брой заболели с Коронавирус, които постъпват в огромните лечебни заведения като " Пирогов ", " Света Анна " и ВМА значи, че се затруднява и другата активност, по тази причина са спрени плановите интервенции, тъй като екипите са разкъсвани сред незабавните, травматичните случаи и Ковид болните. Тези екипи не трябва да се смесват. Натискът е освен за Ковид кревати, а въобще за активността на лечебните заведения като цяло, затруднява се организационната активност ", изясни доктор Славчо Близнаков.

В момента 218 индивида, значи че Света Анна има още 40 кревати са приблизително тежки случаи, които при този ритъм на запълване за 48 часа би могло да бъдат запълнени. Това е много притеснително добави доктор Близнаков.

В последните 7-10 дни нарастването на болните е много внезапно.

Много от пациентите бяха възнамерявали планови интервенции. Заповедта на РЗИ не е за всички планови интервенции, от тях са изключени огромна част онкологични интервенции и за бременни и родилки.

Реално нито един човек с животозастрашаващо положение няма да бъде оставен без здравна помощ.

УМБАЛ " Света Анна " е доста добре готова и с техника, и с екипи, заредена е с лекарства и консумативи има ясно разделяне на незабавните екипи, които са разграничени в едната база на болничното заведение, има обезпечени консултативни екипи при незабавни, травматични положения, а в другата база са ситуирани 7 Ковид клиники + инфекциозното поделение. " Света Анна " обезпечава над 260 кревати за Ковид заболели, има още толкоз за незабавни и травматични положения, увери доктор Близнаков.

В УМБАЛ " Света Анна " над 50% от легловия фонд е избран за Ковид и сега е напълнен на 85%, добави още той.

За момента лечебните заведения в София са напълно готови и са подготвени да реагират и за по-голямо нарастване на болните.

Досега епидемията в България се ръководи доста рационално, счита доктор Близнаков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР