Към момента в УМБАЛ Света Анна в София има 218

...
Към момента в УМБАЛ Света Анна в София има 218
Коментари Харесай

85% от капацитета на ковид-леглата в УМБАЛ ``Св. Анна`` е запълнен |

Към момента в УМБАЛ " Света Анна " в София има 218 заболели в приблизително тежко и тежко положение, 15 са в реанимация, 11 са интубирани. Вчера е преобразувана още една вътрешна клиника в ковид-клиника с 35 кревати и тази заран 21 са заети. Предполагам, че до обяд ще бъдат запълнени, заяви по БНТ изпълнителният шеф на УМБАЛ " Света Анна " в София доктор Славчо Близнаков.

За последните 24 часа са постъпили 39 индивида с потвърден COVID-19 с белодробни промени в приблизително тежко и тежко положение.

По думите на доктор Близнаков поради огромния брой заболели с Коронавирус се затруднява и другата активност, по тази причина са спрени плановите интервенции. Екипите се " раздират " сред незабавните, травматичните случаи и ковид-болните. Тези екипи не трябва да се смесват, уточни шефът на университетската болница и добави, че натискът е освен за ковид-легла, а въобще за активността на лечебните заведения като цяло.

Според доктор Близнаков при този ритъм на хоспитализации свободните кревати ще бъдат запълнени до 48 часа, което  " много притеснително ".

Той посочи, че заповедта на РЗИ не е за всички планови интервенции, от тях са изключени огромна част от онкологичните интервенции, бременните и родилките. Нито един човек с животозастрашаващо положение няма да бъде оставен без здравна помощ, увери шефът на лечебното заведение.

Болница " Света Анна " обезпечава над 260 кревати за ковид-болни, има още толкоз за незабавни и травматични положения, каза доктор Близнаков.

Според него до момента епидемията в България се ръководи " доста рационално ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР