Към момента в света има повече от 90 000 потвърдени

...
Към момента в света има повече от 90 000 потвърдени
Коментари Харесай

Коронавирусът удари по българите в САЩ

Към момента в света има повече от 90 000 доказани случаи на респираторен ковид (COVID-19) съгласно електронна стратегия, основана от инженерната школа на Университета „ Джон Хопкинс “ в Балтимор, Мериленд, написа bg-voice.com

От тази численост малко повече от половината – близо 45 600 души, са се възстановили от вируса. Но повече от 3000 души са починали.

Вирусът се е популяризирал в 73 страни. Според друга сходна статистика на доктор от Ню Йорк, оповестена на уеб страницата Worldometer, положението на 17% от инфектираните е съществено или сериозно.

Коронавирусите като цяло се популяризират посредством непосредствен контакт – обсег от към 3 до 6 фута (1 до 2 метра). Вирусът се популяризира основно посредством болен човек, който кашля или киха против някого, сподели доктор Кати Лофи, здравен чиновник в щата Вашингтон.

Човек също може да се болести посредством контакт с частици от вируса, попаднали върху повърхността на някакъв предмет. Според някои мнения на медиците новият ковид може да оцелее на повърхности отвън тялото 9 дни.

Ако инфектиран човек кихне или кашля покрай предмети с твърди елементи или повърхности (плотове или дръжки) и частици от неговата слюнка попаднат върху тези предмети, когато различен човек допре тези повърхности и разтрие очите или носа си, може да се разболее.

Специалисти в Съединени американски щати предизвестяват също, че заболяването, която може да бъде предадена от хора, които даже не демонстрират признаци, може да се популяризира измежду 70% от международното население. Здравните чиновници по света работят освен за установяването и лечението на болните, само че и с цел да проучването на характерностите на новия вирус, които го вършат неповторим.

От една страна, има признаци, че децата не боледуват толкоз постоянно от него, колкото възрастните – индикатор, постоянно именуван „ периодичност на офанзивите “.

„ Това, което виждаме, е по-висок % на офанзиви при възрастни, в сравнение с при деца “, споделя епидемиологът на СЗО Мария Ван Керхове, като се базира на проучвания, събрани от взаимен екип на СЗО в Китай, работещ върху ковид.

Общият брой на болните в Съединени американски щати доближи 100

Засегнати са 13 щата, в множеството от които живеят хиляди българи – Вашингтон, Калифорния, Тексас, Илинойс, Ню Йорк, Масачузетс, Роуд Айлънд, Джорджия, Флорида, Небраска, Уисконсин, Аризона.

Първият случай беше в щата Вашингтон – близо до Сиатъл, където живеят доста наши сънародници. Първият смъртен случай също беше там – в събота. Много бързо, до понеделник, жертвите там станаха 6. Четири от случаите са регистрирани в старческия дом Life Care Center, на 17 км (11 мили) от Сиатъл. В момента той е затворен.

След бързото утежняване на обстановката чиновниците на организацията за бедствия (FEMA) се приготвят да издадат „ декларация за незабавни случаи при инфекциозни заболявания “. Когато президентът Тръмп я разгласи, организацията ще обезпечи в допълнение финансиране за засегнатите региони.
В Чикаго доста българи изтръпнаха, като научиха, че двама от инфектираните се лекуват в болница в предградието Арлингтън Хайтс, тъй като живеят или работят там.

Опасността от вируса за някои от тях надвисна още повече, когато в понеделник стана ясно, че учители, чиновници и деца в няколко от началните учебни заведения в квартала са били в контакт с евентуално инфектиран. В тези учебни заведения (Dryden, Ivy Hill, Greenbrier и Olive Mary Stitt) учат и българчета.

Заразата може да пристигна от детегледачка, която има близки, които са лекували един от болните със COVID-19 в болничното заведение. Тя е общувала със чиновници на тези учебни заведения. Засега детегледачката и личният състав или децата не са посочили признаци на ковид, само че няколко възрастни и деца се изолираха в домовете си в доброволна карантина.

Майка на българче, което посещава Dryden Elementary, съобщи, че е доста обезпокоена, само че от учебния регион не са дали повече информация. Според нея има прекалено много суматоха, само че незадоволително ограничения.

Други българи в Чикаго споделиха във фейсбук, че в някои от магазините се вижда привършване на артикули като вода, месо и тоалетна хартия.

Вицепрезидентът Майк Пенс, който дава отговор за контрола и преодоляването на разпространяването на епидемията в народен мащаб, съобщи, че обстановката е под надзор и хората не трябва да се поддават на суматоха.

В същото време наподобява държавната организация за надзор и предварителна защита на заболяванията спря да брои случаите със инфектирани, а също и броя на умрелите. Поне това се вижда от уеб страницата им. Анализатори разясняват, че това може са значи, че чиновниците се приготвят за всеобща зараза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР