Към момента в него няма нито едно перо, касаещо енергийната

...
Към момента в него няма нито едно перо, касаещо енергийната
Коментари Харесай

Контрера: Бюджетът на София не е антикризисен

Към момента в него няма нито едно перо, касаещо енергийната рецесия, високите цени и войната в Украйна
Столичният общински съвет разисква бюджета на София, който би трябвало да се гласоподава на 31 март. Според общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата „ Патриоти за София “ Карлос Контрера общинските съветници следва да се концентрират върху решаването на проблемите, произлизащи от сливането на трите рецесии, а не да се занимават със себе си и с политическо опълчване. Приоритетите на Вътрешна македонска революционна организация са превоз, сигурност и публичен ред и дотъкмяване на огромните инфраструктурни планове, оповестяват от партията.

„ Вече преглеждаме плана за бюджет по комисии. Относно самия план за бюджет, импортиран от кмета на общината, от Вътрешна македонска революционна организация имаме една генерална забележка – няма нито ред в другояче подробните разбори за макроикономическата рамка, касаещ енергийната рецесия и обстановката с войната в Украйна. Това е пропуск, тъй като тези два фактора се отразяват както на икономическите индикатори, по този начин и на прогнозите за доходи и разноски. Оттам нататък главната ни рецензия е, че бюджетът не е антикризисен, т.е. фокусиран върху потушаване на резултатите от рецесиите, а е прибавен метод все едно рецесии няма и имаме опция за разностранни политики във всички браншове. Затова се оказва, че в бюджета има за всекиго по нещичко, като в следствие най-после евентуално няма да има никой удовлетворен от нищо. Е, посред три рецесии сме – резултатите от епидемията, високи цени на енергоносителите и тока, войната в Украйна, придружена от наказания, нарушени вериги на доставки и прочие. Ето за какво съгласно нас от Вътрешна македонска революционна организация е нужно да понижим някои разноски, които могат да се отсрочат за 2023 година и да подсилим с финансиране браншове, които тежко пострадаха от рецесията – най-много превоза. “, счита Карлос Контрера.

От Вътрешна македонска революционна организация слагат пред политическите групи – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ въпроса по отношение на осъществяването за нарастване на заплатите на транспортните служащи по решението на СОС от 2019 година Имаме ли поддръжка да го осъществим? Към момента нямаме средствата, само че при съществуване на воля можем посредством договаряния да постигнемпоетапно нарастване тази година и да обезпечим средствата в една бъдеща актуализация на бюджета. Какви са вижданията на политическите групи? Смятаме, че изключително в тази ценова рецесия ние би трябвало да поставим всички старания да осъществим решението на общинския съвет в границите на годината. Да, няма да бъде елементарно, само че е въпрос на предпочитание и отговорност.

Съветниците от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да се върви към общо и консенсусно предложение СОС и Столична община да изискат за следващ път обезщетения за общината за скъпата електрическа енергия и скъпия природен газ.

Карлос Контрера счита, че някои от общинските съветници не престават да се вършат, че проблем няма. „ Напомняме, че огромните опозиционери тук са ръководещи отвъд – в Народното събрание, в министерствата. Ситуацията има потребност от решителни и бързи дейности, от обединяване към няколко целта, а не от разцепление и политически кавги. Това да се противопоставяме го можем най-добре. Но можем ли да сплотяваме старания, с цел да оказваме помощ посред рецесията? Това е въпросът. И в умозаключение се обръщам към страната, към Народното събрание, народните представители, към министерствата – всички български общини и локални управляващи, в това число София, имат потребност от помощ и поддръжка в този момент. Не след три месеца, не след половин година, в този момент! Българският народ е решил кой да го води и ръководи в тези бурни и смутни времена, поемете и носете тази отговорност, тъй като водачите и държавниците си личат по време на рецесия. Докажете, че сте управленци, а не инцидентно попаднали парчета от политически корабокрушения. “, упорства Контрера.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР