Към момента в базите за настаняване на бежанци у нас

...
Към момента в базите за настаняване на бежанци у нас
Коментари Харесай

Министър Димитров във Варна: Над 17 хил. бежанци са в базите за настаняване у нас

Към момента в базите за настаняване на бежанци у нас има малко над 17 хиляди души. Поне половината от тях са деца. Това сподели във Варна министърът на туризма Илин Димитров, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Министерството не би трябвало да се занимава с администрирането на бежанци. За задачата има ангажирани други институции, безапелационен е Димитров.

Настоящото заплащане в размер на над 80 млн. лв. към хотелиерите от страната почиства ангажираността им за месеците юни, юли и 95 % от август. Безспорно направените разноски ще бъдат разплащани до края на октомври. Предстои обаче да бъде направено проучване на това какъв брой в действителност са похарчили местата за настаняване. Възможно е да се открият разминавания, само че няма да остане хотелиер, който да не получи средства при потвърдени разноски.

Финансова помощ при настаняване на бежанците през цялото време е оказало Министерството на нововъведенията като е пренасочило средства от оперативна стратегия, тъй че да послужат за нощувки и храна. Общият размер на парите, обезпечени от министерството, е над 90 млн. лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР