Към момента тече процедура за внедряване на иновации в български

...
Към момента тече процедура за внедряване на иновации в български
Коментари Харесай

Рекордни инвестиции от 7 млрд. лв. в българската икономика отчита министърът на иновациите

Към момента тече процедура за внедряване на нововъведения в български предприятия, които ще дадат опция за произвеждане на високотехнологични артикули и предложение на нови услуги.

" Чрез въвеждане на нововъведения българският бизнес ще се развива в бъдеще и ще дефинира моделите си на конкурентноспособност ", съобщи във Варна министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Тя добави, че по този метод освен едрият бизнес, само че и дребните бизнесмени ще намерят подобаващата опция за развиване. Чрез нововъведения ще се влага и в хората, и в интелектуалния капацитет на страната.



Снимка: Pixabay

Според министъра това е единственият път, по който българската стопанска система може да стане конкурентноспособна и да се съпоставя с най-развитите стрaни от Европейския съюз. Тя добави, че научната и развойна активност в ерата на технологиите, в която живеем, е в основата на развиването на стопанската система на знанието. Процесът на взаимоотношение сред просвета и бизнес би трябвало да се форсира и по тази причина тази година е заложен забележителен финансов запас и благоприятни условия за кандидатстване по такива планове.

Министър Стойчева подчертава и на рекордните вложения в българската стопанска система за предходната година, които са над 7 милиарда лв., от които над 600000 лв. в новаторски технологии. Тя изрази вяра, че през тази година вложенията ще се удвоят.

Милена Стойчева беше във Варна за среща с локалната власт, представители на бизнеса и висшите образователни заведения в града за установяване на направленията и технологиите за развиване и стопански напредък на района.

Автор: Петко Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР