Към момента сме освободили ресурс за 20 млн. лева към

...
Към момента сме освободили ресурс за 20 млн. лева към
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Държавата няма да изостави възрастните хора в такъв момент

Към момента сме освободили запас за 20 млн. лв. към Министерството на здравеопазването като първи транш. Много значима е и поддръжката на общините, тъй че дано повече общини аплайват по програмата, която има за цел да подкрепи най-възрастните хора и уязвимите групи в дребните обитаеми места. Това съобщи в предаването "Още от деня " зам.-социалният министър Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за.

Да помогнем на възрастните хора с спомагателна поддръжка. Общините извършват подобен вид планове и към 43 000 души всекидневно се хранят от обществения патронаж. Ще подтикваме общините да поддържат всекидневна връзка с районните здравни инспекции, също така вършим разбор и на друга стратегия за шерване на пакетите с храна. В подготвеност сме да намерим още запаси в програмата, защото за нас е значимо даима еластичност във всички стратегии. Мога да кажа, че мобилизацията ни е в действителност добра и за нас еважно средствата да доближат до хората, изясни още Русинова.

МТСП ще обезпечи дезинфектанти на близо 7000 възрастни хора над 65-годишна възраст

Нека всички общини да създадат разбор за това какъв брой хора са в потребност, с цел да стартира осъществяването по програмата, в случай че би трябвало да реорганизират част от обществените си действия, сподели още тя и увери, че във връзка с всеки домакински помощник, посещават адрес на възрастен човек, са взети нужните защитни ограничения.

Разполагаме с задоволително маски и дезинфектанти. А и съвсем всички общини си вкараха горещи линии ако някой възрастен се нуждае от доставка на храна и медикаменти, тъй че страната сигурно няма да изостави възрастните хора в подобен миг, безапелационна бе зам.-министър Русинова и посочи, че подпомагани няма да бъдат единствено възрастните, само че и хора с хронични болести и хората с увреждания.

Нашият ангажимент към изолираните хора е в действителност доста огромен, сподели в умозаключение Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР