Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се

...
Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се
Коментари Харесай

Емил Караниколов: 131 язовира могат да се квалифицират като опасни

Към момента сме установили 131 язовира, които могат да се квалифицират като рискови. Това заяви в " Денят стартира " на Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов. „ Това не са от огромните стратегически, само че не са и дребни, има въпреки всичко и огромни язовири. Най-големият от тях е „ Нови Искър ", добави той.

Ще бъде осъществена категоризация на язовирите у нас – по величина и по заплаха.

„ Много се приказва, че нищо не е правено последните години. Всъщност от преди 2 години контролът върху положението на язовирите и язовирните стени е трансферирано върху Държавна организация по метеорология и механически контрол. Те, несъмнено, дават отговор единствено за контрола - отиват ревизират, дават наставления, по-късно ревизират дали са изпълнени, надлежно сформират актове за административни нарушавания и санкции ", изясни икономическият министър.

„ Допреди 2 години не се знаеше броят на язовирите в България, в този момент се знае, разяснява министър Караниколов. Допреди 2 години не можеше да се каже кои от тях могат да се квалифицират като рискови ", добави той.

По думите му през днешния ден ситуацията е спокойна. „ Няма такива, които да са пред тежко спешно положение, да са нужни спешни поправки, само че има такива, които са рискови и би трябвало неотложно да се почнат дейности ", сподели той.

Приоритет е да се подхващат дейности за неотложно обезпечаване на опция за успокоение на хората, да защитим тях и тяхното имущес

Над 30% има усилва на директните задгранични вложения спрямо 2016 година, регистрира той. Според него сега пред стопанската система ни има два съществени въпроса - дигитализацията и работната мощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР