Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се

...
Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се
Коментари Харесай

Караниколов: 131 язовира могат да се квалифицират като опасни


Към момента сме установили 131 язовира, които могат да се квалифицират като рискови. Това не са от огромните стратегически, само че не са и дребни, има въпреки всичко и огромни язовири.

Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов пред Българска национална телевизия.

„ Много се приказва, че нищо не е правено последните години, в действителност от преди 2 години контролът върху положението на язовирите и язовирните стени е трансферирано върху Държавна организация по метеорология и механически контрол. Те несъмнено дават отговор единствено за контрола - отиват ревизират, дават наставления, по-късно ревизират дали са изпълнени, надлежно сформират актове за административни нарушавания и санкции “, съобщи министърът.

До преди 2 години не се знаеше броят на язовирите в България, в този момент се знае, акцентира той. Според него през днешния ден ситуацията е спокойна, няма такива, които да са пред тежко спешно, да са нужни спешни поправки. Караниколов въпреки всичко посочи, че има и такива, които са рискови и би трябвало неотложно да се почнат дейности.

Към момента сме установили 131 язовира, които могат да се квалифицират като рискови, сподели той. Приоритет е да се подхващат дейности за неотложно обезпечаване на опция за успокоение на хората, да защитим тях и тяхното имущество, изясни министърът. Той добави, че „ едната категоризация ще е за типове язовири, размери, величина, водно огледало, а другата категоризация ще бъде по заплаха “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР