Към момента с данни за морбили са 52 души, като

...
Към момента с данни за морбили са 52 души, като
Коментари Харесай

Ананиев подчерта, че повечето случаи на морбили са на деца без ваксини

" Към момента с данни за морбили са 52 души , като в Националната референтна лаборатория са били доказани 31 случая . Това разкри министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор през днешния ден.
Случаите са главно в Благоевград, София-град и София-област , като 44 от заболелите са до 18-годишна възраст, уточни министър Ананиев.
От имунизационния статус на пациентите е открито, че 27 са били без ваксина, като от тях 24 са деца . Десет от децата не са били имунизирани, защото са били под 13-месечна възраст.
За ограничение на разпространяването на морбили са разпоредени ограничения, които към този момент са подхванати от персоналните лекари, в лечебните заведения, в районните здравни инспекции, добави министър Ананиев.
Той приказва и по друга нашумяла тематика от последните дни. Става въпрос за абсурда със секслистовките, разпратени от районните здравни инспекции " Любов без последици ".
Ананиев призна. че има към този момент осъдени чиновници на здравното министерство. Засега те са двама. На този стадий той отхвърли повече детайлности за глобените.
Случаят стана прочут преди няколко дни, откакто се оказа, че в няколко регионални града РЗИ-та са разпределили на 900 учебни заведения скандалния материал за " мъжки милувки ".
От МОН и Министерство на здравеопазването си прехвърляха топката за това кой е отговорен, а двамата министри дадоха обещание санкции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР