Към момента предотвратяването на парализата на механизма за разрешаване на

...
Към момента предотвратяването на парализата на механизма за разрешаване на
Коментари Харесай

Реформата на международната търговска система трябва да бъде базирана на три консенсуса

Към момента предотвратяването на парализата на механизма за разрешаване на разногласията е незабавна задача на промяната на СТО, заяви bulgarian.cri.cn.

Как да се придвижи тази промяна, по какъв начин да се съживи интернационалната комерсиална система и осъществя резистентен стопански напредък и разцвет, са въпроси за които е належащо консенсус сред водещите стопански системи в света.

Първо, поставяните от Съединени американски щати пред механизма за разрешаване на търговски разногласия спънки би трябвало да бъдат отстранени. Второ, протекционизмът и унилатерализмът би трябвало да бъдат затворени в решетки и трето, в промяната би трябвало да се отстоява правилото за съвещания. Фактически постигането на консенсус посредством съвещания е главен принцип при договарянията в границите на СТО и е от изгода за балансиране на правата и отговорностите на развитите и разрастващите се стопански системи в организацията.

Анализатори разясняват, че някои членове на СТО се оплакват, че този принцип довежда до намаление на успеваемостта на договарянията. Но в случай че резултатите от договарянията не са основани на консенсус посредством съвещания, членовете на СТО мъчно биха ги приложили по насила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР