Към момента позицията на България е да се въздържи от

...
Към момента позицията на България е да се въздържи от
Коментари Харесай

Каракачанов: Въздържаме се от гонене на руски дипломати

Към момента позицията на България е да се въздържи от оповестяването на дипломати за личност нон грата, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той посочи, че въпреки всичко следва на утрешното съвещание на Съвета по сигурност да се прегледат нови данни и информации. По мотив партенката за инспекцията на бомбоубежищата, вицепремиерът и боен министър първо посочи, че те не се водят към МО, а към кметове и регионални шефове, и също така няма опасност или заплаха от замесване на България във война, сподели още вицепремиерът.

В коментар на позицията на Цветан Цветанов, че би трябвало да предприемем дейности, с цел да покажем европейска взаимност с Англия, Каракачанов съобщи: " Знаете, че нашите сътрудници в Европейски Съюз има две позиции - едните се придържат към Англия, другите се въздържат ". Министърът добави още, че по тази тематика позицията не би трябвало да се показва от един или различен, а която би трябвало да се вземе като решение на Съвета по сигурността, което ще стане на следващия ден. " Оттук нататък ще забележим дали има нови данни, въз основата на които може да се вземе едно или друго решение ", добави Каракачанов.

И той като Сидеров похвали премиера за позицията му и даде да се разбере коя е " онази част от Патриотите ", която поддържа мнението на водача на ПГ на ГЕРБ, както по-рано през днешния ден се изрази Цветан Цветанов.

" Смятам, че позицията на премиера е извънредно уравновесена. Както е уравновесена позицията ни по връзките ЕС-Турция, по този начин е уравновесена и във връзка с този спор сред Англия и Русия ", разяснява вицепремиерът.

" Така че считам, че на този стадий позицията на премиера е вярна ", безапелационен беше водачът на Вътрешна македонска революционна организация. В отговор на въпроса дали сега се оказва напън на България, военният министър се засмя: " Мен персонално никой не ме е натискал ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР