Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч. Заради

...
Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч. Заради
Коментари Харесай

Обявиха частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър


Към момента поривите напразно са над 130 км/ч. Заради нанесените вреди, Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за територията на града. При нужда ще бъдат включени и обитаеми места на Враца, които имат съществени провали по инфраструктурата, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Екипите на БКС и Пожарна сигурност работят по отстраняването на вредите. Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са провалите в града, където има паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови боклуци. На места в кварталите има спиране на електрозахранването.  

Ураганният вятър повреди част от покрива на филиала на Великотърновския университет в града. При рухването на структурата е прекратена контактната мрежа на градския превоз. Улица “Околчица ” е затворена за придвижване, до момента в който се отстранят вредите от екипите на Пожарна сигурност. Превозните средства на публичния превоз са пренасочени, а маршрутните линии се извършват по график. При случая няма потърпевши. 



На територията на обитаемоте места поривите напразно са доста по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „ Бистрец “ и „ Кулата “ има прекратени електропроводници, а в село Власатица е повредена покривната структура на пенсионерския клуб. 



Община Враца приканва жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция – да не излизат от домовете си, поради заплаха от падащи предмети и пораждане на произшествия. От Национален институт по метеорология и хидрология е разгласен червен код за мощен вятър на територията на област Враца! Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857. 

 



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР