Към момента подкрепата за българската срещу COVID-19 е утопия, държавата

...
Към момента подкрепата за българската срещу COVID-19 е утопия, държавата
Коментари Харесай

Експерт: Българската ваксина е утопия

Към момента поддръжката за българската против COVID-19 е химера, страната не демонстрира интерес към нашите опити. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ проф. Андрей Чорбанов, шеф на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките.
„ Факт е, че досега безусловно никой от страната не е показал интерес какво се случва с нашите опити, на какъв стадий са. Интересуват се медии, неправителствени организации, даже частни лица от бизнеса демонстрират интерес, само че не и от държавните органи “, изясни той.
 Мангъров: При среща с Коронавирус се получава по-мощен имунитет, в сравнение с с ваксина Мангъров: При среща с Коронавирус се получава по-мощен имунитет, в сравнение с с ваксина
Хората, които са изкарали вируса, не би трябвало да се имунизират. Човек, когато се среща с вируса в цялостната му антигенна целокупност, дава доста...
Проф. Андрей Чорбанов напомни, че преди 25 години България произвеждаше 80-90% от имунизациите за страната, а сега е тъкмо противоположното. Ваксинопроизводството е безспорен съставен елемент на националната сигурност, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР