Към момента от България не е поискана хуманитарна или друга

...
Към момента от България не е поискана хуманитарна или друга
Коментари Харесай

Тагарев за войната в Близкия изток: Хуманитарна помощ от България не е искана

Към момента от България не е поискана филантропична или друга помощ поради войната в Израел и Газа. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в ефира на Нова.

Тагарев изясни, че на този етаппряка опасност за България няма, а вероятността да се засилят бежанските потоци към страната ни за момента е извънредно дребна.

„ Нашите служби наблюдават по какъв начин се развива обстановката там и дали при разгръщане на спора няма да имаме повишаване на мигрантския напън и се взимат ограничения този спор да не откри някакво странично проявяване от поддръжници на едната или на двете страни на наша територия. Затова е засилена бдителността у нас “, добави той.

На въпрос от всички вилнеещи спорове кой носи максимален риск за България отговорът му бе безапелационен: " Определено Русия ".

„ Нашите благоприятни условия от тази позиция са лимитирани. Търсим разновидности. Основно нашата помощ е с муниции – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което създава промишлеността ни”, уточни министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР