Към момента обстановката в село Дряново, община Лъки, е нормална,

...
Към момента обстановката в село Дряново, община Лъки, е нормална,
Коментари Харесай

В Дряново започва обезопасяване на терена, където скали застрашават да се срутят върху три сгради

Към момента ситуацията в село Дряново, община Лъки, е естествена, всички хора са изведени и евакуирани от застрашените от срутището хотел, къща за посетители и жилищна постройка. Това сподели кметът на общината Валентин Симеонов, съобщи Българска телеграфна агенция. По наставление на експертите стартира обезопасяване на терена като бъдат изкопани канавки, които да поемат възможното ново количество вода.

По думите на Симеонов не може скалите да се обрушат превантивно, защото са доста огромни и единствено едната е към 50 тона.

Екипи на полицията ще наблюдават дали някой от притежателите на застрашените здания няма да се изкуши и да се върне, уточни шефът на "Охранителна полиция " в Пловдив Виктор Празов. По думите на регионалния шеф на Пловдив Дани Каназирева няма да се разреши на хората да се върнат, до момента в който не се потвърди, че няма риск и че скалните маси са укрепени.

До края на седмицата кметът на селото ще направи взаимна ревизия с инженери и геолози, които да преценяват какви укрепителни действия би трябвало да се правят. Комисията по бедствия и повреди към Областна администрация ще заседава в понеделник и ще излезе със мнение за нужните действия за подсилване и обезопасяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР