Към момента нямаме деца с потвърдена симптоматика, но имаме деца,

...
Към момента нямаме деца с потвърдена симптоматика, но имаме деца,
Коментари Харесай

Директорката на 37 ОДЗ: Нито едно от 16-те деца, носители на менингит, няма симптоми

Към момента нямаме деца с доказана симптоматика, само че имаме деца, които са носители - това са 16 деца. Това съобщи директорката столичната 37-ма детска градина " Вълшебство ", в квартал " Павлово " Гергана Петрова пред Българска национална телевизия.
Още по темата
Детското заведение е с прекратени занятия, а ден по-рано оповестиха, че първото инфектирано дете е умряло. То е било на 5 години, в трета група.

В петък майката на първото инфектирано дете се обади на учителката и ни уведоми, че то е умряло, изясни Петрова.

" Детето повърна, подвигна висока температура за доста малко време, навреме информирахме родителите, те доста бързо реагираха и ги насочихме към персонален доктор ", описа директорката и означи, че незабавно са били известени всички родители, чиито деца имат евентуален контакт с някаква бактерия.

Извършена е цялостна стерилизация на постройката, на общите площи. Всички родители са известени, изпълнени са напътствията на здравните управляващи, добави тя.

Ние не знаехме каква е бактерията, имахме инструкции за някаква бактерия, сподели още Петрова.

Според родителите на няколко от инфектираните деца умрялото дете е било връщано от няколко лечебни заведения, преди дефинитивно да бъде прието в болница. Хората се оплакаха и от неприятно отношение в Инфекциозната болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР