Към момента нямаме данни деянието да е насочено към имущество

...
Към момента нямаме данни деянието да е насочено към имущество
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Засега няма данни палежът на автомобил да е бил срещу Минеков

Към момента нямаме данни действието да е ориентирано към имущество на професора " - това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка палежа, при който изгоря автомобилът на статуя проф. Велислав Минеков.

По думите на Маринов, на този стадий може да се каже, че най-вероятно става въпрос за посягане върху автомобила на различен човек. Министърът изясни, че се чака експертна оценка, а все още са видяни две огнища на пожара като и двете са в колата до тази на Минеков.

За пожара заяви самият ваятел нощес във " Фейскбук " с думите: " Тази вечер положителни хора подпалиха колата ми ". Министерство на вътрешните работи даде информация за случая през днешния ден по обед в бюлетината си, без да загатва имена.

Под обявата на Минеков, който е прочут с острите си рецензии към властта от години, негови другари разясниха, че става дума за акция за заплашване. Случилото се беше наречено даже " предизвестие от мафията ". Изгарянето на автомобила съответства с обещано през вчерашния ден изявление от Минеков за уеб страницата Liberta.bg, в който той остро нападна произвола на властта, под заглавие: " Докато не завърши падишахлъка, постоянно ще има някакъв нов Цветанов ". Самият Минеков не разяснява дали има съответни съмнения за причинителите, само че означи съвпадението на събитията.

Според първичните данни, които бяха оповестени от управляващите, пламъците са почнали от автомобил " Алфа ромео ", който е бил обект на тенденциозен палеж, а по-късно са се трансферирали и са засегнали и автомобила на Велислав Минеков, който е бил паркиран напълно близо пред жилищна кооперация. За притежателя на другия автомобил към този момент се знае, че е сръбски жител, краткотрайно пребиваващ у нас, и не е престъпно проявен.

Какво се знае за палежа и кой е Велислав Минеков четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР