Към момента няма задържани лица във връзка с операцията от

...
Към момента няма задържани лица във връзка с операцията от
Коментари Харесай

Засега няма арести от Везувий и Бест

Към момента няма арестувани лица по отношение на интервенцията от тази заран на спецпрокуратурата.

Това съобщи разгласи заместник-главният прокурор Иван Гешев на ексклузивен брифинг, отдаден на следващата разрушена противозаконна фабрика за цигари.

В момента не престават претърсванията на адреси и една част от притежателите участват на тях. След привършване на дейностите ще се направи преценка дали някои от лицата ще бъдат арестувани.

Претърсват се най-вече домашни адреси и офиси, само че и заведения за хранене. Собствениците на заведенията за хранене не участват по време на претърсванията.

Припомняме, тази заран бе обявено, че откакто полицията удари противозаконни заводи за произвеждане на цигари и пране на пари в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан в края на авгест месец, се претърсват и офисите на сдружения в София, които стопанисват заведенията " Везувий " и сръбскиия ресторант " Бест ", който е правоприемник на " Кошарите " .

Гешев нито отхвърли, нито удостовери, че в ареста е един от притежателите на заведенията за хранене и известна персона Евлоги Станоев - Голямата Бирма.

Иван Гешев осведоми, че от събраните до този миг данни противозаконните заводи за цигари са генерирали доход от над 10 милиона лв. на месец .

Досъдебното произвеждане е формирано от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Наблюдаващият прокурор по случая Милко Първанов напомни, че е намерено огромно количество тютюн в противозаконните заводи за производството на цигари. Всичко зависи от приключването на дейностите по претърсванията, които не престават и сега, посочи прокурорът. Проверяват се над 21 адреса , които са предмет на проучване по делото, изясни той, само че не пожела да даде кои са уличените за закононарушението.

Откритите четири заводи на територията на страната се управляват от лица, които не са измежду арестуваните в началото от прокуратурата в Пловдив.

Разбитата противозаконна фабрика за цигари няма нищо общо с другата, разрушена при интервенцията във " Винпром Карнобат " на Миню Стайков . Няма лица, които да ни интересуват и да са напуснали страната, увери зам.-главният прокурор.

Запитан какво се случва с следствието на семейство Арабаджиеви, Гешев означи, че следствието тече с цялостна пара , оповестени са за държавно търсене, търсят се и от Интерпол, само че съгласно него те чакат и се укриват, с цел да видят какво ще се случи по-нататък с следствието.

" Те търсят всевъзможен метод, с цел да си разрешат казуса ", сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР