Към момента няма специално правило, което да забранява на участващите

...
Към момента няма специално правило, което да забранява на участващите
Коментари Харесай

Уимбълдън не забранява участието на тенисисти с COVID-19


Към момента няма особено предписание, което да не разрешава на участващите на Уимбълдън тенисисти да играят след позитивна проба с COVID-19. Това бе доказано пред испанското издание El Partidazo de COPE, което се опита да успокои локалните почитатели на тениса, останали обезпокоени от опцията вероятно Рафаел Надал да остане отвън конкуренцията.

Такива терзания се появиха заради обстоятелството, че Надал бе упражнявал с Матео Беретини, който е един от двамата дружно с Марин Чилич, които дадоха позитивни проби и се отдръпнаха от шампионата.

Изглежда това тяхно решение е взето само по тяхна воля и в името на сигурността на сътрудниците им. От шампионата не изискват нито наложително тестване, нито има обвързване за преустановяване на присъединяване при позитивен резултат.

Така от самите състезатели зависи дали ще се тестват, в случай че се усещат зле и дали ще разгласят резултата от проучването си.

В същото време след успеха си над Юлия Путинцева Ализе Корне приказва по тематиката с ковид и разкри, че COVID-19 е върлувал с цялостна мощ по време на Ролан Гарос. Тогава обаче мълчешком тенисистите са се споразумели между тях да не приказват по тематиката.

„ COVID-ът към този момент е нещо всекидневно. Има ваксини. Има травми и заблявания. На Ролан Гарос имаше зараза от COVID-19 и никой не говореше по тази причина. В съблекалнята всички го имаха и не казахме нищо. “

Всъщност по време на Откритото състезание на Франция имаше няколко оповестени позитивни проби като от шампионата се отдръпнаха Барбора Крейчикова и Мари Бузкова.

„ Когато виждаме, че Крейчикова се отдръпва и че цялата съблекалня е болна…Може всички да сме имали простуда, три признака, сопнато гърло и всички играехме, нямаше проблеми. “

„ На Ролан Гарос имаше няколко случая и това бе мълчешком съглашение сред нас. Няма да се тестваме сами, с цел да си докараме неприятности. Виждах девойки, носещи маски, тъй като не желаеха да го разпространят. Но няма да кажа повече. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР