Към момента няма промяна - България не е вземала решение

...
Към момента няма промяна - България не е вземала решение
Коментари Харесай

МВнР: България не е взимала решение да гони руски дипломати

Към момента няма смяна - България не е вземала решение да гони съветски дипломати от страната, обявиха от министерството на външните работи.

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи във Варна, че 14 страни-членки ще изгонят съветски дипломати поради абсурда с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, подложени на въздействието на нервно-паралитичен газ в Солсбъри на 4 март.

До този ход се стигна, откакто английският министър председател Тереза Мей се обърна към другите европейски водачи на срещата на високо ниво в Брюксел, с цел да ги призове да поддържат оценката на Англия, че Русия е отговорна.

28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да бъде виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.

Германия, Франция и Полша до момента споделиха, че всяка от тях ще изгони по четирима съветски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия – един.

Още в събота се появи информация в английския щемпел, съгласно която България ще изгони съветски дипломати от страната ни. Тогава от външно министерство обявиха, че София няма такива проекти за момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР