Към момента няма основание за притеснение, Черно море е чисто,

...
Към момента няма основание за притеснение, Черно море е чисто,
Коментари Харесай

Черно море е чисто, следим постоянно за замърсяване, увери новият екоминистър

Към момента няма съображение за терзание, Черно море е чисто, само че се изследват всички вероятности за вероятно замърсяване. Това сподели новият министър на околната среда и водите Юлиан Попов пред Би Ти Ви. Повод за коментара му стана срутената стена на язовир " Каховка " в Украйна и навлизането на мръсни води в морето.

Той посочи, че е в непрекъснат контакт с сътрудниците си от Украйна, Молдова и Румъния. Създадено е и координационно звено, което се занимава единствено с този проблем.

 Днепър носи хладилници и тоалетни в Черно море и те не са най-лошото Днепър носи хладилници и тоалетни в Черно море и те не са най-лошото

Попов удостовери, че има разлети 150 тона масла, които най-вероятно ще попаднат в Черно море. По думите му " това в действителност не е чак толкоз доста ". Той изясни, че маслото се разсейва и не се движи като едно огромно леке. По думите му не е и токсично.

" За суматоха няма никаква причина. Наблюдава се освен брега, само че и самото море във вътрешността. Извършват се непрекъснати сателитни наблюдения ", посочи екоминистърът, като добави, че в случай че се откри проблем, обществото ще бъде осведомено по-рано.

 Няма данни за замърсяване по българското Черноморие от опустошения украински язовир Няма данни за замърсяване по българското Черноморие от опустошения украински язовир
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР