Към момента няма искане от разследващите полицай към прокуратурата за

...
Към момента няма искане от разследващите полицай към прокуратурата за
Коментари Харесай

МВР не искало удължаване на ареста на Борисов


Към момента няма искане от проверяващите служител на реда към прокуратурата за задържане на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, оповестява „ Труд “.

В момента тече среща сред наблюдаващите прокурори и проверяващите служители на реда, само че на нея не са предоставени всички материали от страна на Министерство на вътрешните работи. Липсват даже материали, измежду които секретни, както и заповедите, с които тримата от ГЕРБ са арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Много е евентуално срещата да се проточи с часове, до момента в който бъдат донесени всички материали от вътрешното министерство в прокуратурата.

През това време най-вероятно ще изтече полицейското задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова и те би трябвало да бъдат освободени.

Адвокатът на някогашният министър председател Бойко Борисов, Менко Менков излезе от постройката на ГДНП и съобщи, че отива в прокуратурата, с цел да пуска тъжба. Защитникът съобщи, че нищо не се случва, не се организират никакви разпити, а арестуваните просто си стоят там.

По информацията на Нова телевизия Министерство на вътрешните работи не са предложили непрекъснат арест за Бойко Борисов, като към 18 ч. от министерството на Рашков към момента не са предали материалите на прокуратура. Обвинението не може да реши дали има осъществено закононарушение и дали изобщо се касае за изнудване, както са написали в преписката от Министерство на вътрешните работи.

От вътрешното министерство пуснаха прессъбщение по-рано, в което написаха, че са задържали Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов по догатки. Въпреки това водачът на ГЕРБ продължава да е арестуван.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР