Към момента няма досъдебни производства и преписки, които да се

...
Към момента няма досъдебни производства и преписки, които да се
Коментари Харесай

Главният прокурор: Няма досъдебни производства и преписки срещу лицата Гинка и Славчо Върбакови и Инерком


Към момента няма досъдебни производства и преписки, които да се водят против лицата Гинка и Славчо Върбакови. Няма и такива, които касаят „ Инерком България АД “, като дължа да заявя, че договорката не е предмет на разглеждане от прокуратурата, защото касае частно-правни връзки “. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров в границите на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия за ЧЕЗ.

Главният прокурор рапортува пред парламентарната комисия за запитването, получено в прокуратурата. „ На 28 февруари е получено питане от ръководителя на ДАНС за налична информация в прокуратурата по отношение на Гинка и Славчо Върбакови, както и за „ Инерком “ по отношение на инспекция от министър-председателя. На 1 март е получен отговор от нас “, сподели Цацаров, като посочи, че на първи март по случая е получено питане и от основния секретар на президента със същите претекстове, като още същият ден е изпратено копие от писмото до ръководителя на ДАНС. Главният прокурор посочи също по този начин, че това е информация за преписки и каузи по преписки и каузи с отношение към лицата, като по този индикатор са получени и преписки по водените каузи.

Както стана ясно по време на краткотрайната комисия, управлението й се готви да изиска и инспекция и информация за досъдебните производства във връзка с активността на ЧЕЗ в България. Главният прокурор от своя страна уведоми, че при искане такава информация ще бъде предоставена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР