Към момента няма данни за пострадали и бедстващи българи в

...
Към момента няма данни за пострадали и бедстващи българи в
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Към момента няма данни за бедстващи българи в Турция

Към момента няма данни за потърпевши и бедстващи българи в Турция, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Илин Димитров.

Искам да изкажа съболезнования към турския народ. България изпрати помощ и посланичката на Турция го удостовери. Изпратени са жива мощ, техника, акции, които да подкрепят нашите дейности там. Аз даже през днешния ден трябваше да бъда в Истанбул на ревю, само че то беше отсрочено.

Министърът е разговарял с доста туроператори и няма данни за блокирани групи с български туристи. Има анулирани полети към Истанбул заради земетресението и неприятното време. В случая работи Директива 261 на Европейски Съюз, съгласно която когато полетът е анулиран заради форсмажор, фирмите не дължат обезщетение на пасажерите.

" Обезщетение се дължи, в случай че той закъснее по несъмнено часово време. Компаниите обаче би трябвало наложително да се погрижат за своите пасажери. Вариантите са два - да им бъдат върнати средствата за полетите или да им бъде презаверен билетът за идващия полет ", уточни министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР