Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на

...
Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на
Коментари Харесай

Президентът: Никой не е поставял въпроса за военни бази

Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на военни бази на НАТО на наша територия поради рецесията сред Русия и Украйна, съобщи президентът Румен Радев след Богоявленския водосвет в София.

" Никой не е желал нищо от България, тъй че всевъзможни спекулации на тази тематика са непотребни ", сподели президентът.

Държавният глава посочи, че все още няма потребност от спомагателни дейности на територията на нашата страна, защото моментното положение е такова, че няма развиване и ексалация на напрежението сред Русия и Украйна.

Президентът чака рецесията да се позволи с разговор и дипломатически средства.

" Последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира освен нашия район, само че и цяла Европа. Решаването на рецесията в Украйна няма да стане с приложимост или със закани за приложимост на принуждение. Тя няма да стане с повече оръжие и с повече военна мощ, а с разговор и повече дипломация ", сподели Радев.

Следващата седмица следва онлайн среща на външните министри, на която ще се желае консолидирано обръщение, което е подготовка за започващата серия от значими срещи и разговори на най-високо равнище, уточни президентът.

Позицията на президента удостовери и министърът на защитата Стефан Янев, който посочи, че няма разминаване сред него и президента Румен Радев.

Той посочи, че България взе участие във взимането на решенията и в случай че има взето решение, то ще бъде разисквано и у нас. Обстановката сега обаче, не постанова коментирането на тази тематика, сподели Янев.

Допълни и, че не е обсъждал въпроса с сътрудниците си от Министерски съвет, а изрича персоналното си мнение като министър на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР