„Към момента ние нямаме осигурени доставки на природен газ след

...
„Към момента ние нямаме осигурени доставки на природен газ след
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Служебното правителство прави масови уволнения на кадри на БСП

„ Към момента ние нямаме обезпечени доставки на природен газ след 30-и септември. Българска социалистическа партия се оказа права, защото ние категорично предупредихме, че провеждането на енергийна политика въз основата на идеологически щампи и изпълнявайки непознати заръки, ще докара до тежки стопански загуби за България, а и за целия Европейски Съюз. “

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му “Газпром “ в действителност в никакъв случай не е серпантина подаването на газ за Европа, а Европейският съюз в никакъв случай не е включвал доставките в глобите. „ Западът замразиха 300 милиарда $ на Русия в техни банки, които са от експорт на природен газ и нефт. Откъде накъде ще ѝ откраднат толкоз пари и съветската страна ще продължи да доставя тези, които ѝ крадат парите? “ попита социалистът.

Гечев разяснява, че от 27 страни в Европейски Съюз, 23 са минали към заплащане в рубли и добави: „ Ние от Българска социалистическа партия настоявахме, че ще е в полза на България да последва тези страни. За страдание сътрудниците ни не взеха решение по този начин, в Министерски съвет нашите 4 министри гласоподаваха срещу преустановяване на процеса по откриването на втора сметка “, съобщи социалистът и посочи, че Българска социалистическа партия са дали своят вот в полза на България.

„ В сериозен миг, в който българското общество искаше смяна, ние застанахме на страната на смяната, за което не съжаляваме “, съобщи Румен Гечев и добави, че с помощта на общата им работа са постигнали положителни резултати в икономическата област.

„ Негативите от ръководството на четворната коалиция са, че сътрудниците не се вслушаха в рекомендациите ни за Северна Македония и за изгонването на съветските дипломати “, уточни той и попита по каква причина в този момент се назначава един външен министър за заместник-министър на защитата. Гечев запита и кой беше министър на енергетиката.

Българска социалистическа партия са обезпокоени от това, че се вършат всеобщи кадрови промени от служебното държавно управление, ориентирани против фрагменти на социалистите. „ Целта е да се утежни резултатът на изборите на Българска социалистическа партия. Избирателите доста деликатно би трябвало да внимават за кого гласоподават на изборите на 2 октомври “, прикани Румен Гечев. Той не недоумява за какво се преследват фрагментите на Българска социалистическа партия, а фрагменти, които имат отношение към основни въпроси за България и носят отговорности за външната политика, не се преследват? „ Служебното държавно управление подхваща стъпки да смени управлението на Българска социалистическа партия “, счита той.

Българска социалистическа партия няма да взе участие в процедура по импийчмънт против президента. „ Ние сме сериозна партия и не можем да участваме в сходни вендети против който и да е било, в нарушаване на Конституцията “, заключи проф. Гечев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР