Към момента не се налага включването на въоръжените сили в

...
Към момента не се налага включването на въоръжените сили в
Коментари Харесай

Янев: Правим необходимото за защита на границата

Към момента не се постанова включването на въоръжените сили в защитата на границата. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев в Народното събрание при чуването по отношение на готовността и проектите на държавното управление за посрещане на нова мигрантска вълна и нужните средства за застраховане на активността на виновните институции.

Премиерът уточни, че решение за включването на въоръжените сили ще бъде взето, когато обстановката го постанова. Към момента вършим нужното по отношение на подготовката на страната, подготовката на националните детайли от системата за национална сигурност по защита на държавната граница, уточни Янев.

Министерството на защитата има подготвеност да разположи до 1051 военнослужещи на българо-турската граница при план за три ротации по две седмици всяка, сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов. Той добави, че нужните финансови средства за присъединяване на приблизително 600 военнослужещи на месец и нужната техника за увеличаване защитата на държавната граница до края на годината са в размер на 9 606 000 лева Министерството няма тези средства и по тази причина Панайотов е изпратил писмо до отрасловата парламентарна комисия.

България е евакуирала от Афганистан 27 български и 34 афганистански жители. Това сподели служебният министър на външните работи Светлан Стоев при излушването. Ситуацията в Афганистан е извънредно тревожна, уточни Стоев. Приоритет на управляващите до момента е било извеждането на българските жители и афганистанските жители, които са имали принос към българското посолство и задачите ни. Очакваме 14 афганистански жители да дойдат по линия на Европейски Съюз от така наречен логистичен хъб от Испания, сподели още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР