Към момента не се налага включването на въоръжените сили в

...
Към момента не се налага включването на въоръжените сили в
Коментари Харесай

Засега няма да пращат войски за охрана по границата срещу мигрантска вълна

Към момента не се постанова включването на въоръжените сили в защитата на границата. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в Народното събрание при чуването по отношение на готовността и проектите на държавното управление за посрещане на нова мигрантска вълна и нужните средства за застраховане на активността на виновните институции. 

Премиерът уточни, че решение за включването на въоръжените сили ще бъде взето, когато обстановката го постанова. " Към момента вършим нужното по отношение на подготовката на страната, подготовката на националните детайли от системата за национална сигурност по защита на държавната граница ", уточни Янев. 

" Министерството на защитата има подготвеност да разположи до 1051 военнослужещи на българо-турската граница при план за три ротации по две седмици всяка ", сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов.

Необходимите финансови средства за присъединяване на приблизително 600 военнослужещи на месец и нужната техника за увеличаване защитата на държавната граница до края на годината са в размер на 9 606 000 лева Министерството няма тези средства и по тази причина Панайотов е изпратил писмо до отрасловата парламентарна комисия. 

България е евакуирала от Афганистан 27 български и 34 афганистански жители, сподели служебният министър на външните работи Светлан Стоев при излушването.

" Ситуацията в Афганистан е извънредно тревожна. Приоритет на управляващите до момента е било извеждането на българските жители и афганистанските жители, които са имали принос към българското посолство и задачите ни. Очакваме 14 афганистански жители да дойдат по линия на Европейски Съюз от така наречен логистичен хъб от Испания ", сподели още министърът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР