Към момента не се налага отлагане по който и да

...
Към момента не се налага отлагане по който и да
Коментари Харесай

Каракачанов каза дали правим военнополева болница

Към момента не се постанова отсрочване по който и да е от модернизационните планове за ново въоръжение, сподели пред публицисти във Велико Търново министърът на защитата Красимир Каракачанов след тържественото отбелязване при съблюдаване на противоепидемичните ограничения на 142-рата годишнина на НВУ „ Васил Левски “.

„ Към момента от нашия бюджет близо 70 милиона лв. сме дали на опазването на здравето за битка с COVID-19. Но има разноски, от които може да се откажеш, и разноски, които не би трябвало да спираш, и плановете за рационализация са такива “ – акцентира той.

На въпрос за новите противоепидемични ограничения министър Каракачанов разяснява, че от две седмици курсантите във висшите военни учебни заведения са под карантина, с цел да бъде непокътнато здравето им в изискванията на пандемия.

Като министър на защитата, аз се преценявам с рекомендациите, които дава основният доктор на въоръжените сили - началникът на Военномедицинската академия генерал-майор Мутафчийски “, акцентира той.

По думите му би трябвало да се доверим на медицинските експерти и на хората, които всеки ден се борят с този проблем.

„ Министърът на опазването на здравето и лекарите на огромните лечебни заведения предложиха новите ограничения. Трябва да се доверим на експертите, а не на политиците или на слуховете в интернет “, уточни той.

Според Каракачанов няма нужда от военнополева болница в този миг, защото казусът не е дефицит на кревати, а с дипломиран медицински личен състав.

Обществото би трябвало да е наясно, че би трябвало да бъдем солидарни.

По тази причина от седмици в системата на Министерството на защитата военнослужещи, преболедували COVID-19 и сполучливо излекувани, бяха призовани да подаряват кръвна плазма и те го вършат с ясното схващане, че могат да оказват помощ.

Наред с това към 40 души от военните формирования, минали курсове за бойни санитари, оказват помощ в петте военни лечебни заведения и тази активност ще продължи на смени, уточни още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР