Към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на

...
Към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на
Коментари Харесай

Тагарев уверява, че не съществуват планове за изграждане дивизионен щаб на НАТО край Ямбол

Към момента не съществуват проекти за създаване или развръщане на многофункционален дивизионен щаб на НАТО в или към Ямбол. Анализират се опциите за мястото, където да бъде ситуирана многонационалната бойна група. Това е декларирал министърът на защитата Тодор Тагарев в писмо до регионалния шеф Биляна Кавалджиева – Димитрова, осведомиха от пресцентъра на регионалната администрация в Ямбол.

Военният министър обръща внимание и на изгодите от разполагането на многонационалната бойна група, в съответната област, като показва за такива – „ привличане на обилни вложения в пътища, канализация, обществена и различен тип инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишението на приходите на живущите в района “, цитират още от писмото на министъра от регионалната администрация.

В Ямбол нощес жители и представители на политически партии стачкуваха против базирането край града на многонационален дивизионен щаб на НАТО. Започна и подписка под надпис „ Ямбол не желае бази на НАТО! “.

Протестът беше проведен от локалната конструкция на партийната коалиция „ Левицата! “. На него участваха и водачите на „ АБВ “ и „ Движение 21 “ от обединението – Румен Петков и Татяна Дончева. Дойдоха и представители на локалните структури на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР