Към момента не е ясно дали появата на мината е

...
Към момента не е ясно дали появата на мината е
Коментари Харесай

Откриха морска мина в Черно море близо до Резово

Към момента не е ясно дали появяването на мината е обвързвана с войната в Украйна
Открита е била мина в Черно море покрай границата с България, заяви през днешния ден турското Министерство на националната защита, представено от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Мината е открита тази заран във водите край градчето Инеада, ситуирано на брега на Черно море, на няколко километра южно от устието на река Резовска при границата с България.

В региона са изпратени екипи на подводната защита. Предприета е интервенция за неутрализиране на мината, се споделя в известието на Министерството на защитата на Турция.

На 26 март организация „ Доган” заяви, че обект, наподобяващ на мина, е открит от риболовци в Босфора. По-късно Министерството на защитата на Турция удостовери, че обектът е остаряла мина, който е обезвреден сполучливо.

Министърът на защитата Хулуси Акар осведоми, че е разискал обстановката с представители на Русия и Украйна. Той означи, че след случая в района са почнали да дежурят миночистачи на Военноморския флот на Турция, координацията сред Анкара, Москва и Киев по този въпрос продължава.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР