Към момента не е спряно подаването на природен газ. Така зам.-министърът

...
Към момента не е спряно подаването на природен газ.
Така зам.-министърът
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Не е спряно газоподаването от Русия към Гърция и тази газ тече през България

Към момента не е спряно подаването на природен газ.

Така зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов разяснява пред Българска национална телевизия поисканото нарастване на цените от всички енергийни сдружения.

На този стадий няма спряно газоподаване от Русия към Гърция и тази газ тече през България. Цената, на която я плащаме, не е по неизгодна, безапелационен е Данаилов.

Ние сме заслужен и пореден, прогнозируем сътрудник. Така че, глобите, които бяха наложени, ние ги съблюдаваме, безапелационен е Данаилов.

В момента няма никакви проблеми с доставката на природен газ и цената е в относително естествени граници каквато щеше да бъде дори, в случай че я получавахме по дълготрайните си контракти.

България беше хазаин на първата среща на работната група за механизма за обща доставка на природен газ за целия Европейски Съюз, тъй че и на идната среща сигурно ще бъдат сложени всички тематики за разискване. Ние си изпълняваме отговорностите, като изпращаме нашите поръчки до " Газпром ", с цел да изпълнят те отговорностите си за доставки, което обаче не вършат, изясни зам.-министърът.

Ние изпълняваме нашата част от контракта правилно, безапелационен е Данаилов.

Към момента няма реализирано единодушие за доставката на съветски нефт, сподели Данаилов. По думите му, България би трябвало да бъде включена в листата за дерогация, в случай че се стигне до този вид.

Данаилов съобщи, че диалозите за наказания и налагане на мита за съветския нефт са към момента в доста ранен интервал и няма тъкмо планове. Не е направена и национална позиция.

Данаилов разяснява и въпроса за високата цена на тока и каква се чака да бъде тя за месец юли. Първо, следва КЕВР да прегледа предложенията, изясни той. Според него идно покачване ще бъде обрано от подхванатите ограничения за компенсиране.

Даже да нарастне с няколко десетки %, след понижаване и на ДДС-то, общото повишаване няма да е толкоз огромно. Важни са детайлите. Възможно е 20-25% повишаване, само че като извадите ДДС-то, общото повишаване няма да е шоково нито за битовите консуматори, нито за бизнеса, счита Данаилов.

От 1 юли стартират да се извършват договорите за доставка на газ с Азербайджан на 100%, безапелационен е зам.-министърът. Доставките все още ще се извършват през виртуална точна, а по-късно и през интерконектора с Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР