Към момента не е необходимо да се променят мерките срещу

...
Към момента не е необходимо да се променят мерките срещу
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се обсъжда вечерен час за моловете

Към момента не е належащо да се трансформират ограниченията против разпространяването на ковид в София. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова след среща при здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов. 

" На този стадий не може да се даде прогноза дали София ще продължи да бъде в алената зона по заболеваемост. Трябва да продължим да следим деликатно данните и трендовете. Не сме обсъждали вечер час на моловете, не мисля че е належащо. При съблюдаване на ограниченията, можем да задържим това равнище или в случай че покачването на заболелите продължи, то да бъде гладко. Много е значимо да следим деликатно равнището на заболеваемост и да сме подготвени ", сподели Фандъкова. 

По думите й, засега няма нужда от преструктуриране на лечебни заведения. " При предходната вълна бяха открити задоволително кревати. В 4-те общински лечебни заведения има задоволително легло, разкрити COVID-отделения. Дано не се постанова нещо в допълнение. Мерките не са толкоз тежки и всеки може да ги съблюдава. В момента Спешна помощ е в потенциала си да обслужва жителите на столицата. Организацията, която беше основана при предходната вълна не е променяна, само че в случай че се наложи полицията ще спомага на Спешна помощ ", добави тя. 

Кметът на София заяви още, че ще се затегне контролът в градския превоз и комерсиалните обекти като на тези места ще се правят инспекции за съблюдаване на ограниченията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР