Към момента над 300 български граждани са потърсили помощ за

...
Към момента над 300 български граждани са потърсили помощ за
Коментари Харесай

МВнР: Към момента над 300 български граждани са потърсили помощ за евакуация от Украйна

Към момента над 300 български жители са потърсили помощ за евакуация от Украйна, като не престават позвъняванията към Ситуационния център на Министерство на външните работи и двете ни дипломатически представителства в страната.

Това показват от Министерство на външните работи в известие за настоящата конюнктура в Украйна към 14:15 ч.

Във връзка със затварянето на някои Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Приднестровието и Украйна, от Министерство на външните работи предлагат на  българските жители от Южна Украйна да се насочат за влизане в Молдова през пунктовете Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Препоръчително е българските жители от Северна и Западна Украйна  да се насочват към граничните пунктове с Румъния.

Посолството ни в Кишинев и консулството ни в Тараклия в Молдова имат подготвеност да окажат неотложно подпомагане за безпрепятственото прекосяване на границата от всички български жители на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Българските дипломати поддържат непрекъснат контакт с консулските служби на страните-членки на Европейски Съюз, показват още от Министерство на външните работи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР