“Към момента ММС не може да финансира клубове чрез БФС

...
“Към момента ММС не може да финансира клубове чрез БФС
Коментари Харесай

Кралев: ММС не може да финансира футболни клубове

“Към момента ММС не може да финансира клубове посредством БФС поради констатацията на завършилата инспекция на БФС, съгласно която БФС би трябвало да възвърне 144 510 лв. на страната за нецелесъобразно консумиране на средства по две стратегии и един контракт с ММС”, съобщи спортният министър Красен Кралев на днешния парламентарен надзор.

В своето изявление Кралев обясни по какъв начин страната е подпомагала футболните клубове в последните години. " По стратегиите за Развитие на детския спорт, Спорт за децата в свободното време, Децата и спортния клуб и Спорт за деца в риск, право да аплайват имат всички спортни клубове, членове на лицензирани спортни федерации, отговарящи на условията, като няма ограничавания и разнообразни условия за футболните клубове. Кандидатите би трябвало да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности към страната и да нямат отговорности към ММС по контракти, чийто период е изтекъл”, сподели още Кралев, представен от БНР.

“За последните пет години от 2016 до 2020 в това число по тези стратегии от общо 69 подадени плана на футболни клубове са финансирани 25 плана, а 8 плана на футболни клубове за 2020 година са в развой на разглеждане. ММС продължава да осъществя тези стратегии и футболните клубове и други клубове могат да аплайват и през идващите години”, добави Кралев. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР