Към момента изводът от заседанието на депутатите е, че темпът,

...
Към момента изводът от заседанието на депутатите е, че темпът,
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви темпа на работа на кабинета за незадоволителен, в събота решават за властта

Към момента изводът от съвещанието на депутатите е, че темпът, с който работи държавното управление, е неудовлетворителен. Председателите на парламентарните комисии, множеството от които се оглавяват от ГЕРБ, ще извикат идната седмица отрасловите министри, с цел да отчетат направеното.

" Има браншове, в които има трайно несъблюдение на уговорките в управническата стратегия. През идната седмица ръководителите на комисиите ще поканят министрите и там, където има изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво се е случило това ", съобщи Атанасова.

" Тепърва започваме с подробен разбор освен на изборните резултати, и това ще продължи на следващия ден с ИК, и в събота, когато ще бъде националното заседание във Велико Търново. Ние желаеме единна позиция по няколко тематики. Тази, която директно касае ПГ - поддръжката за държавното управление се основаваше на два темела - управническа и законодателна стратегия за този мандат за 18 месеца. Фокусирали сме се дали се извършват всички записани задължения от страна на изпълнителната и законодателната власт ", изясни какво вършат сега Атанасова.

Анализът още не е завършил и ще продължи няколко часа, добави тя, само че занапред, по думите й, са ясни някои заключения. 

" Има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия. През идната седмица ръководителите на комисиите ще поканят министрите и там, където има изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво се е случило това ", съобщи Атанасова.

" Ще стане шести месец, само съм видял на едно място да подменят мантинели. Едно държавно управление би трябвало да съществува не да му се радваме всички, а да прави работа. Има ли късмет това държавно управление да работи по-добре " е въпросът, на който, откакто от ГЕРБ си отговорят, ще кажат дали ще поддържат вота на съмнение, който внесе опозицията, втори подред.

Скрийншот: Facebook, ГЕРБ

" Ние сме изпълнили всички задължения по Плана за възобновяване ", сподели още председателката на ПГ на ГЕРБ, като напомни, че точно те свикаха изключително съвещание за отменяне на ветото на президента върху закона за енергетиката, само че сътрудниците им от ПП-ДБ не пристигнаха, тъй като предпочели да се занимават с локалните избори.

Атанасова уточни, че на следващия ден ще влязат в пленарната зала точно поради ветото, само че и поради неотложните тематики в дневния ред, които би трябвало да бъдат гласувани. Тя обаче предизвести, че партията ще проучва какво ще поддържа или не от данъчните закони и от бюджета, които се готвят без присъединяване на ГЕРБ.

" Предстои доста съществено разискване на данъчните закони и за бюджета, който се приготвя без присъединяване на нашата ПГ. Тепърва ще вършим разбор какво ще подкрепим от тях и какъв брой от всички огромни инфраструктурни планове желаем да забележим там. Това е нашата отговорност пред нашите гласоподаватели ", добави тя.

" Нито се държим напук, детински - да не влезем или да наказваме някого, осъзнаваме своята отговорност, само че считаме, че би трябвало и нашите сътрудници в обединението да постъпват по същия метод ", заключи Десислава Атанасова.

" Ако има тематика в парламентарната група - това е по какъв начин работи държавното управление и какво прави ", добави и Томислав Дончев. По думите му тематиката не е дали да има, или да няма съдружно съглашение. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР