Към момента интересът на ПП-ДБ е да се запази правителството

...
Към момента интересът на ПП-ДБ е да се запази правителството
Коментари Харесай

Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ - колко да стоят в това управление

Към момента ползата на ПП-ДБ е да се резервира държавното управление макар. Това мнение изрази пред БНР политологът Петър Чолаков.

Според него ПП-ДБ не биха рискували, тъй като в случай че в този момент се проведат парламентарни избори, евентуално за тях резултатът ще е разочароващ.

Възниквал обаче въпросът дали, в случай че не престават да отсрочват, няма да се окаже, че при едни избори, извършени дружно с локалните или след тях, електоралната социология няма да ги попари още повече.

Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ е какъв брой да стоят в това ръководство, заключи Чолаков.

По негови думи, в случай че в този момент има избори, ГЕРБ отново ще са първа политическа мощ, които ще си запазят позициите, макар че не порастват електорално. Драмата била за по-малкия съдружен сътрудник.
 ГЕРБ не одобряват ултиматуми, само че могат да измислят 127 точки на ПП/ДБ
ГЕРБ не одобряват ултиматуми, само че могат да измислят 127 точки на ПП/ДБ

От партията упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми

Чолаков дефинира като явен знак желанието на Борисов в събота да се срещне с деятели на ГЕРБ, вместо с водачите на ПП-ДБ, откакто в петък те му сложиха 7 условия, с цел да продължи ръководството на сегашното държавно управление.

Според него това разрушава тезите, че Бойко Борисов и ГЕРБ са сложени до стената и че самото държавно управление е успех на партиите на смяната .

Политологът счита, че в случай че ще се записва нещо, явно ще би трябвало да се намерения за различен вид формат.

" Този ултиматум ми подсети за заглавието на приказката " Пеперудката, която тропнала с крайник ". Условията въпреки всичко имат своето съображение, само че въпросът е какви са лостовете на ПП-ДБ да постанова каквото и да е на ГЕРБ ", означи той.

Борисов посочил, че не фетишизира договорката, подписана сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Във всеки миг ГЕРБ били подготвени да се откажат и това не било изненада.
 Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение
Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение

ПП/ДБ най-сетне разбрали, че би трябвало да се работи както в Европа

" Те нямат подписано съглашение. ПП-ДБ се оказаха в обстановка, в която има заместник-министри на ГЕРБ, само че от партията на Борисов споделят, че това държавно управление не е тяхно. Хем ГЕРБ взе участие във властта, хем Движение за права и свободи са знаме на конституционните промени и има съображение да подозираме, че и те вземат участие в договорката, хем най-после ПП-ДБ ще изядат и багра ", заключи Чолаков.

Проблемът бил, че Политическа партия дълготрайно обяснявали, че няма да ръководят с ГЕРБ.

По думи на политолога Борисов не държал да се назовава съдружно съглашение, само че желал да види нещата написани. Когато обаче си дефинирал нещо, което звучи като безапелационен императив, не може да се опитваш да се измъкваш, акцентира той.

" ПП-ДБ не желаеха да се назовава коалиция и да подписват съглашение, тъй като това щеше да даде съображение да се каже, че са предали гласоподавателите си . Те имат честен проблем ", изясни Чолаков.

Ако преглеждаме държавното управление като пиеса, някои от актьорите наподобяват доста положителни. Проблемът е с режисьорите, уточни още той и добави, че заглавието на пиесата би било " Почтеният корупционер ".

Чолаков изрази единодушие с тезата, че държанието на Борисов се е трансформирало след
 Кабинетът Денков-Габриел ще издържи
Кабинетът Денков-Габриел ще издържи " още някой различен месец ", пресметна Йотова

Седемте условия на ПП/ДБ към ГЕРБ звучали като ултиматуми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР