Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои

...
Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои
Коментари Харесай

8 души са задържани във връзка с разследването на онкоболниците

" Към момента има арестувани 8 лица, които са съпричастни, следва да забележим към какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания. " Това разгласи вътрешният министър Младен Маринов, съобщи БГНЕС.
Вътрешният министър разяснява инспекцията, която спецпрокуратурата и ГДБОП стартира в две онкоболници. Едната е „ Йоан Павел “ в София, а другата – „ Свети Мина “ в Благоевград.
" Извършват се дейности по неутрализирането на проведена незаконна група, която е правила закононарушения с медикаменти и лечебни заведения ", посочи министър Маринов.
Той отхвърли да де повече детайлности с аргумента, че по този начин може да се попречи на следствието и увери, че когато работата на проверяващите завърши, ще бъде дадена подробна информация.
Вътрешният министър е безапелационен, че финансовото измерение на осъществените закононарушения не е от огромно значение за случая.
" Финансовият размер не е толкоз значим, едвам се прекъсват и предотвратяват дейности с медикаменти, защото това има обществено измерение. Засягат се човешки ориси и човешки живот ", счита Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР