Към момента има спад от 5% на руските записвания за

...
Към момента има спад от 5% на руските записвания за
Коментари Харесай

5% по-малко руски туристи ще почиват България тази година

Към момента има спад от 5% на съветските записвания за отмора в България по отношение на същия интервал на предходна година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти преди началото на петата годишна среща на Националния ръб по туризъм, представена от " Дарик ".

" Това не е последна цифра и мисля, че общо за целия сезон ще имаме спад не повече от 3-4%, най-много от 5% ", разяснява тя. Ангелкова добави, че обстановката е динамична и уточни, че има уверения от съветска страна, че България продължава да е на едно първите пет места като желана дестинация за съветските туристи.

Голямо въздействие върху избора на страна за отмора за съветските туристи оказва предлаганата цена и в това отношение Турция извънредно доста ни конкурира, означи министърът.

Ангелкова уточни още, че и това лято ще има наети сезонни служащи - главно от Украйна, Молдова, Беларус. Има и от Азия, само че доста по-малко, сподели министърът. Миналата година сезонните служащи са били 3200, а тази година се чака те да са сред 5000-5400 души, добави тя и посочи, че плановете са на база на поръчките на работодателите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР